Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Ennek a törvénynek vannak nagyon pozitív vonásai is, nevezetesen az a rendszeres szociális segély, amelyik bizonyos társadalmi rétegeknek az anyagi biztonságát megteremtheti.

Nagyon fontosnak tartjuk a lakástámogatási és a fûtéstámogatással kapcsolatos lehetõségeket, amelyek - ugyan tudjuk, hogy a munkaügytõl átkerült források alapján -, de mindenképpen a lakosságnak fontos és lényeges elemeit, illetõleg a nagyon nehéz körülmények között élõ emberek sorsát tudja megkönnyíteni, és életét kedvezõbbé tudja tenni.

Ezért - bár az általános és a részletes vitában meg kell mondanom, hogy néhány módosító javaslatunkat itt elfogadta a pénzügyi kormányzat - úgy gondoltuk, hogy ki lehet javítani teljesen ezt a törvényt némi módosításokkal, ezért tartózkodással szavaztunk a kérdésre.

Ehhez hozzájárult az is, hogy tudomásunk szerint mintegy 40 ezer munkanélküli számára a fölállítandó új intézmény munkalehetõséget tud biztosítani. Ezeken az embereken is segíteni szerettünk volna, éppen most, karácsony elõtt. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzék padsoraiban.)

(13.30)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage