Godó Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

GODÓ LAJOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Kedves Képviselõtársaim! A Magyar Szocialista Párt frakciója is úgy szavazott, mint a parlament; köszönöm valamennyi képviselõtársamnak az igen szavazatát.

Ez az elfogadott törvénytervezet az egész növénytermelés, erdészet, gyümölcstermelés biológiai alapjainak megõrzését, valamint a nemesítõk, fajtajogosultak, vetõmagtermelõk, forgalmazók és felhasználók érdekeinek védelmét szolgálja.

Hatéves elõkészítés után az elfogadott törvényrõl elmondhatjuk, hogy egy újabb lépést tettünk az Európai Közösség felé, hiszen e törvény az EU elõírásainak megfelel. A parlamenti vita során a frakciók arra törekedtek, hogy szakmailag a lehetõ legjobb szabályozást alakítsák ki, amelyet a mezõgazdasági bizottság konszenzus alapján létrejött módosító javaslata alakított ki véglegesen.

Történelmünk folyamán kialakult világhírû növénynemesítõk közül kiemelkedõek voltak: Baross László, Székács Elemér, Fleischmann Rudolf nemesítõk. Jó alapot teremtenek ahhoz, hogy újra világhírûvé váljon a növénynemesítés, melynek törvényi háttere biztosított.

Kedves Képviselõtársaim! Bízom benne, hogy a több évszázados tapasztalat, a kiváló ökológiai adottságok, a jó fajták, a korrekt kereskedõi magatartás, a korszerû, az általános nemzetközi gyakorlatnak megfelelõ szabályozás megszületése biztos alapot teremthet a híres magyar vetõmagipar hosszú távú eredményességéhez. Köszönöm a figyelmet. (Taps az ülésteremben.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage