Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy a házbizottság ülésén a büntetõ törvénykönyvrõl szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról szóló T/2733. számú törvényjavaslat napirendre tûzése kapcsán nem alakult ki egyetértés. Erre figyelemmel a napirend egészét illetõen sem született megállapodás. Konszenzus hiányában az Országgyûlés elnöke terjesztette elõ a napirendi javaslatot, 15 országgyûlési képviselõtársunk pedig kezdeményezte, hogy a T/2733. számú elõterjesztés is a ma kezdõdõ ülésünk napirendjének része legyen.

Mindezekre figyelemmel a mai ülés napirendjének elfogadása két ütemben történik. Elõször határozunk arról, hogy a T/2733. számú önálló indítvány részét képezze-e a ma kezdõdõ ülés napirendjének, majd azt követõen az Országgyûlés elnökének napirendi javaslatát teszem fel szavazásra.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a büntetõ törvénykönyvrõl szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról szóló T/2733. számú törvényjavaslat napirendre tûzésével. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Az ellenzéki képviselõk felteszik a kezüket. - Közbeszólás jobbról a kormánypárti képviselõk felé: Ti is!)

Tisztelt Országgyûlés! Megállapítom, hogy az Országgyûlésnek csak a kisebbsége támogatta az indítvány napirendre tûzését, tehát az önálló indítvány nem kerül a mai ülésünk napirendjére.

Tisztelt Országgyûlés! Most viszont az Országgyûlés elnökének napirendi javaslatát teszem fel szavazásra. Kérem, ugyancsak kézfelemeléssel szavazzanak! (A kormánypárti képviselõk felemelik a kezüket.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége az Országgyûlés elnökének napirendi javaslatát elfogadta.

Mielõtt szünetet rendelek el, hallgassuk meg Torgyán József képviselõ úr ügyrendi javaslatát.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage