Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen dr. Kis Gyula zárszavát, és nem látom akadályát annak, hogy külön szavazzunk az ajánlás 2., 4. és külön a 7. pontjáról.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy a T/3648/7. számú ajánlás 1. és 3. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekrõl nem határoz az Országgyûlés. A kormány elõzetesen tájékoztatta a frakciókat, hogy a T/3648/7. számú ajánlás 2., 4. és 7. pontjait egyaránt támogatja.

Elõször az ajánlás 2. és 4., kormány által támogatott pontjáról szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Az Országgyûlés a módosító javaslatot 285 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

Most kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a kormány által támogatott 7. pontot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Az Országgyûlés a módosító javaslatot 164 igen szavazattal, 122 nem szavazattal és 6 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket a kormány nem támogatott. Az 5. és 6. pontban Garai István és képviselõtársai a határozati javaslat 2. pontja szövegpontosításait kezdeményezi. A szociális bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm szépen. Kérem, Tompa Sándor képviselõ úr gépét szíveskedjenek bekapcsolni. Most igennel szavazott a képviselõ úr? (Tompa Sándor bólint.) Igen. Köszönöm szépen.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 118 igen szavazattal, 144 nem szavazattal, 30 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. A zárószavazásra várhatóan a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a párizsi békeszerzõdésrõl szóló, 1947. évi XVIII. számú törvény 27. cikke 2. pontjában foglaltak végrehajtásáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/3546. számon, az egységes javaslatot pedig T/3546/16. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az egységes javaslathoz senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a párizsi békeszerzõdésrõl szóló, 1947. évi XVIII. számú törvény 27. cikke 2. pontjában foglaltak végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm szépen. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 246 igen szavazattal, 2 nem szavazattal, 46 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megadom a szót Lányi Zsoltnak, aki a Független Kisgazdapárt frakciójának szavazatát kívánja megindokolni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage