Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság ülésén nem alakult ki egyetértés a büntetõ törvénykönyvrõl szóló 1978. évi IV. törvény módosítására vonatkozó T/2733. számú törvényjavaslat napirendre tûzése tárgyában. A Fidesz - a szükséges számú aláírások csatolásával - kezdeményezte, hogy az elõbb idézett elõterjesztés is a ma kezdõdõ ülésünk napirendjének része legyen. Elõször errõl határozunk.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a büntetõ törvénykönyvrõl szóló 1978. évi IV. törvény módosítására vonatkozó T/2733. számú törvényjavaslat napirendre tûzésével. Kérem, hogy kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége nem támogatja az indítvány napirendre tûzését. (Közbeszólások az MDNP padsoraiból: Felemelték a kezüket! - Dr. Avarkeszi Dezsõ: Hárman emelték fel.) De azt hiszem, így is biztosan mondhattam, még ha azokat az ideiglenesen felemelt kezeket is beleszámolom (Derültség.), hogy az Országgyûlés látható többsége nem támogatta az indítványt. Elõfordul más képviselõtársunkkal is, hogy nem figyel.

Tisztelt Országgyûlés! Most a házbizottság napirendi javaslatát teszem fel szavazásra; az Országgyûlés ülésének napirendjére, a tanácskozás idõtartamára, a felszólalási idõkeretekre és az elõterjesztés együttes tárgyalására vonatkozó ajánlását kézhez kapták képviselõtársaim. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság javaslatával. Kézfelemeléssel kérem kifejezni az egyetértést! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság napirendi javaslatát elfogadta.

Soron következik a magyar-orosz olajszállításokkal kapcsolatos vizsgálóbizottsági jelentés, egy negyedórás szünet után.

(Szünet: 17.05-17.19

Elnök: G. Nagyné dr. Maczó Ágnes

Jegyzõ: Szili Sándor)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage