Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e még valaki a vitában részt venni. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Megkérdezem Asztalos Ildikó államtitkár asszonyt, hogy kíván-e az elhangzottakra válaszolni. (T. Asztalos Ildikó: Nem.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Mivel módosító javaslatot senki sem nyújtott be, az általános vitát lezárom, és a részletes vitára sem kerül sor. Az országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról lehet dönteni. Kérdezem, van-e valakinek ez ellen kifogása. (Senki sem jelentkezik.) Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! Tehát a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az 1990. december 31-ig indult hadiipari fejlesztésekhez Gyártmányfejlesztési Forgóalapból nyújtott kölcsönök egy része visszafizetésének elengedésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 273 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 14 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az országos kisebbségi önkormányzatoknál elvégzendõ állami számvevõszéki vizsgálatról szóló, valamint a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítványnál, a Magyarországi Cigányokért Közalapítványnál és a Ghandi Közalapítványnál elvégzendõ állami számvevõszéki vizsgálatról szóló országgyûlési határozati javaslatok együttes általános vitája és a határozathozatalok. Az emberi jogi bizottság önálló indítványait H/3881. és H/3882. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Gellért Kis Gábor úr, a bizottság elnöke a napirendi pont elõadójaként kíván-e szólni? (Gellért Kis Gábor: Igen.) Megadom a szót Gellért Kis Gábor úrnak, az emberi jogi bizottság elnökének.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage