Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Most tehát a törvényjavaslat egészérõl határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a bányászatról szóló, 1993. évi XLVIII. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 222 igen szavazattal, 13 ellenszavazattal, 51 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

(17.40)

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni. (Nincs ilyen jelzés.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a közbeszerzésekrõl szóló 1995. évi XL. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványról történõ határozathozatal. Deutsch Tamás képviselõtársunk, Fidesz, önálló indítványát T/3210. számon, a gazdasági bizottság ajánlását pedig T/3210/3. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Az elõterjesztéshez egyetlen módosító javaslat érkezett, amelyet a kormány és a gazdasági bizottság is támogat.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 282 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodással a módosító javaslatot elfogadta.

A zárószavazásra a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a védjegyek és földrajzi árujelzõk oltalmáról szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban történõ zárószavazása. Az elõterjesztést T/3650. számon, az egységes javaslatot pedig T/3650/4. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Mivel az egységes javaslathoz senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a védjegyek és a földrajzi árujelzõk oltalmáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 290 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni.

Megadom a szót Szigethy István képviselõ úrnak, aki az SZDSZ képviselõcsoportjának szavazatát indokolja.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage