Szigethy István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZIGETHY ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Kérem, a mostani szavazási procedúra vége felé álljunk meg néhány pillanatra ezért a törvényért - érdemes.

122 szakaszból álló törvényt fogadott el az Országgyûlés nagy többséggel. (Közbeszólások: 100 százalékkal!), 100 százalékos többséggel - elnézést -, és ez az egységes szavazás valamit jelentett. Egy 122 szakaszos törvényhez képviselõi módosító indítvány nem érkezett, csak az alkotmányügyi bizottságnak volt néhány technikai jellegû módosítása, amellyel az elõterjesztõ egyetértett.

Nagy jelentõségû jogintézményt szabályoztunk, és új, nagy jelentõségû jogintézményt vezettünk be. Ami miatt szót kértem, az mindössze annyi, hogy nagyon színvonalas törvényjavaslat került elénk, az Országgyûlés ezt így fogadta el, és nagyon szeretnénk, ha a kodifikátorok részérõl a késõbbiekben is hasonló színvonalú törvényjavaslatok kerülnének az Országgyûlés elé minél nagyobb számban, mert jobb lenne az Országgyûlés arculata ilyen törvényjavaslatok elfogadása esetén.

Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage