Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Az általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára sem kerül sor, és ha a tisztelt Országgyûlés egyetért, akkor az országgyûlési határozati javaslatról lehet dönteni. (Nincs ellenvetés.) Ez ellen senki nem tiltakozik. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a védjegyek nemzetközi lajstromozásáról szóló madridi megállapodáshoz kapcsolódó 1989. évi jegyzõkönyv megerõsítését kezdeményezõ országgyûlési határozati javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 281 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta. Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Személyi javaslatok megtárgyalása következik. A frakcióvezetõk ajánlása alapján a Házszabály 23. §-a e) pontjának megfelelõen a házbizottság személyi javaslatokat terjesztett elõ H/4000. számon.

A házbizottság a mezõgazdasági bizottságba dr. Solymosi József helyett Juhász Pál képviselõ urat, az emberi jogi bizottságba Hegyi Gyula helyett Szilágyi Péter képviselõ urat javasolja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslatokkal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 276 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a személyi javaslatokat elfogadta. Képviselõtársainknak eredményes bizottsági munkát kívánok.

Kettõ perc szünetet rendelek el. (Taps. - Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! Folytatjuk a munkánkat. Soron következik a gazdasági reklámtevékenységrõl szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása. Az elõterjesztést T/3712. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/3712/1-6. számokon kapták kézhez képviselõtársaim. A kulturális bizottság késõbb fogja elmondani a bizottsági álláspontot. Most viszont megadom a szót Szabó Lajos Mátyás képviselõ úrnak, MSZP, aki a délelõtt folyamán kétperces felszólalásra jelentkezett, de idõ hiányában már nem került rá sor. (Zaj.)

Megkérem képviselõtársaimat, hogy vagy hagyják el az üléstermet, vagy pedig foglaljanak csendben helyet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage