Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Frakcióvezetõ Úr! Ami az ügyrendi indítványt illeti, a házbizottság elé fogom terjeszteni a dolgot; ez valóban egy szokatlan kérdés, egyedül ebben nem akarok határozni.

Ami pedig a valótlanságokat illeti, tisztelt képviselõ úr, ha ezen a címen bárkinek megadnám a szót, aki a másik képviselõtársának az állítását megkérdõjelezi, akkor, azt hiszem, ez az Országgyûlés elkezdené a vitát valamirõl, és azután soha többet másra idõt már nem tudna szentelni. Példák sokaságát tudnám mondani, amikor olyan dolgok hallatszanak a Házban, amiknek a megalapozatlansága - hogy úgy mondjam - kézzelfogható. Ezen a címen és erre hivatkozva, személyes érintettség címén szót kérni nem tartom indokoltnak és házszabályszerûnek.

Ami pedig a mi kettõnk vitáját illeti, tisztelt képviselõ úr, elnézést kérek, hogy felemeltem a hangomat; ez elõször fordult elõ a közel három esztendõ alatt. Ennek kiváltó oka pedig az volt, hogy ön olyan - hogy mondjam - nem valós dolgokat kiabált felém ülésvezetés közben... (Dr. Torgyán Józsefné Cseh Mária: Nem igaz!), ami miatt egy kicsit elvesztettem a fejemet, amit a magam részérõl nagyon sajnálok.

Ami az ülésvezetés tartalmi részét illeti, a jövõben sem kívánok az eddigiektõl eltérni. Negyedóra szünet következik. (Szólásra jelentkezik Bauer Tamás és dr. Lamperth Mónika.)

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály ügyrendi javaslatra valóban minden frakció részérõl egy képviselõtársunk hozzászólására ad lehetõséget. Megadom a szót Bauer Tamás képviselõ úrnak, SZDSZ.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage