Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a jegyzõ úr által ismertetett vitaszerkezetet. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a záróvita szerkezetére tett javaslatomat elfogadta.

Kérdezem a képviselõket, kíván-e valaki szólni a záróvita 1. szakaszában. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett, ezért a vita e szakaszát lezárom.

Kérdezem, kíván-e valaki szólni a második vitaszakaszban. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett, ezért a vita e szakaszát - az ajánlás 2. számú pontja szerintit - lezárom.

Megnyitom a következõ vitaszakaszt az ajánlás 3. és 5. számú pontjai szerint. Kérdezem, kíván-e valaki felszólni. (Senki sem jelentkezik.) Nincs jelzés, a vita e szakaszát is lezárom.

Végül az utolsó vitaszakaszt az ajánlás 4. számú pontja szerint nyitom meg, s kérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Senki nem kíván felszólalni, ezért a vita e szakaszát és a záróvita egészét is lezárom.

Kérdezem Akar László államtitkár urat, kíván-e valamit mondani. (Akar László nemet int.) Nem kíván semmit.

A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az ajánlás 1. számú pontjában szereplõ módosító javaslatot, amelyet az alkotmányügyi bizottság támogatott. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 220 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással a módosító javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az ajánlás 2. számú pontjában szereplõ módosító javaslatot. Az alkotmányügyi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 226 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az ajánlás 3. számú pontjában szereplõ módosító javaslatot, melyet az alkotmányügyi bizottság támogatott. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 216 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az ajánlás 4. számú pontjában szereplõ módosító javaslatot. Az alkotmányügyi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 225 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az ajánlás 5. számú pontjában szereplõ módosító javaslatot, melyet az alkotmányügyi bizottság támogatott. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 221 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most a törvényjavaslat egészérõl határozunk. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az egyes társadalombiztosítási és szociális ellátásokról szóló törvények módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 225 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat indokolni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e azzal, hogy az Országgyûlés elnöke a törvény sürgõs kihirdetését kezdeményezze. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot, az Országgyûlés 218 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással úgy határozott, hogy az Országgyûlés elnöke kérje a köztársasági elnöktõl a törvény sürgõs kihirdetését.

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság a Házszabály 23. §-ának n) pontjában biztosított jogköre alapján kezdeményezte, hogy a Magyar Köztársaság légterének NATO-repülõgépek által történõ igénybevételérõl szóló H/4069. számú országgyûlési határozati javaslatnál az Országgyûlés úgy térjen el a Házszabálytól, hogy a zárószavazásra még a mai napon sor kerülhessen. Ezt az elõterjesztést H/4069/1. számon kapták kézhez. Tájékoztatom önöket, hogy a Házszabálytól való eltéréshez a jelen lévõ képviselõk négyötödének igen szavazata szükséges.

Ennek tudatában kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a házbizottság H/4069/1. számú javaslatát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 216 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással a házbizottság javaslatát elfogadta.

Most soron következik a Magyar Köztársaság légterének NATO- repülõgépek által történõ igénybevételérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és a határozathozatal. Az elõterjesztést H/4069. számon kapták kézhez.

Megadom a szót Keleti György honvédelmi miniszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage