Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Barsiné Pataky Etelka képviselõtársunk, Magyar Demokrata Néppárt, önálló indítványt nyújtott be a tervezõ- és szakértõ mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról szóló 1996. évi LVIII. törvény módosítására. A képviselõ asszony késõbb kívánja önálló indítványát szóban megindokolni.

Demeter Ervin képviselõtársunk, Magyar Demokrata Fórum, önálló indítványt nyújtott be az állam tulajdonában lévõ vállalkozói vagyon értékesítésérõl szóló 1995. évi XXXIX. törvény módosítására T/4112. számon. Képviselõtársunk késõbb kívánja önálló indítványát szóban megindokolni.

A gazdasági bizottság H/4097. számú önálló indítványával kezdeményezi a Közbeszerzések Tanácsa 1995. november 1. és 1996. december 31. közötti idõszakban végzett tevékenységérõl, valamint a közbeszerzések tisztaságával és átláthatóságával kapcsolatos tapasztalatairól szóló jelentés elfogadását.

Megkérdezem a gazdasági bizottságot, hogy kívánja-e valaki az önálló indítványt szóban indokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy a nemzetközi munkaügyi konferencia által elfogadott egyezmények bemutatásának tudomásulvételérõl rendelkezõ H/3854-tõl H/3862-ig számozott országgyûlési határozati javaslatokat a kormány a Házszabály 103. §- ának (1) bekezdése, illetõleg 112. §-ának (1) bekezdése alapján visszavonta. Ebbõl következõen a beterjesztett egyezmények bemutatásának tudomásulvételérõl az Országgyûlésnek nem kell határozattal állást foglalnia, így azok parlamenti vitájára sem kerül sor. A nemzetközi szerzõdések esetében az Országgyûlés hatásköre a megerõsítésre, illetõleg a kihirdetésre terjed ki.

Bejelentem, hogy a Magyar Országos Vadászkamaráról szóló törvényjavaslatot elõterjesztõi átdolgozásra visszakérték, ezért a kiküldött napirendi ajánlás ezt már nem tartalmazta.

Most soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság az Országgyûlés ülésének napirendjére, a tanácskozás idõtartamára, a felszólalási idõkeretekre és elõterjesztések tárgyalására vonatkozó ajánlását kézhez kapták képviselõtársaink.

Kérdezem ezért a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetértenek-e a házbizottság ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Megtörténik.) Köszönöm szépen. Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a napirendi javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most 15 perc szünet következik, szünet után folytatjuk munkánkat!

(Szünet: 16.54-17.15

Elnök: G. Nagyné dr. Maczó Ágnes

Jegyzõk: Szili Sándor és dr. Trombitás Zoltán)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage