Czoma Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

CZOMA KÁLMÁN (FKGP): Köszönöm, államtitkár úr, a válaszát, de azt hiszem, hogy vannak ebben csúsztatások. (Derültség a kormánypártok padsoraiban.) Nem én nem mondtam igazat, hanem lehet, hogy pont ön nem mondott igazat. Ugyanis jó lenne, ha elolvasná a Magyar Orvosi Kamara kiadványát: abban szerepel például az, hogy az orvosi kamara titkára részt vett egy ilyen egyeztetésen, ahol szót sem kapott; késõbb, a másodikon már kapott szót, de nem vették figyelembe az érveit.

Önök már nagyon sok kórházi ágyat megszüntettek, ezelõtt egy-két héttel ennek érdekében interpelláltam; semmilyen megtakarítás nem volt: 10 milliárdot terveztek be, hogy ennyit fognak megtakarítani a kórházi ágyak megszüntetésével. Nyilvánvaló, a háziorvosi ellátásra nagyobb feladatok hárulnak, mert sok kórházi ágy megszûnt, és most már szinte két nappal a mûtét után kidobják a kórházból - elnézést, hogy így fejezem ki -, elküldik a még kezelésre szoruló betegeket. Tehát itt még jobban megnõne a háziorvosoknak a munkája, több munka hárulna rájuk.

A válasza végén viszont ön is elismerte, hogy azért van itt kevesebb finanszírozás - illetve kevesebb lett a finanszírozás, mint eddig volt -, így én nem tudom elfogadni a válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage