Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Interpelláló képviselõtársunk nem fogadta el az államtitkár úr válaszát. Kérdezem ezért a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a választ. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A leadott szavazatok száma: 173. - Az Országgyûlés határozatképtelen.)

Tisztelt Képviselõtársaim! Az Országgyûlés pillanatnyilag határozatképtelen. Kérem a folyosókon és az irodákban tartózkodó képviselõket, hogy szíveskedjenek határozathozatalra az ülésterembe fáradni.

(15.20)

(Rövid szünet után.) Tisztelt Országgyûlés! Ismételten felteszem a kérdést. Tekintettel arra, hogy Czoma Kálmán képviselõ úr nem fogadta el az államtitkár úr válaszát, az Országgyûlés elfogadja-e az államtitkár úr válaszát? Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Farkas Gabriella jelzi, hogy a gépe nem mûködik. - A táblán megjelenõ eredmény: 153 igen, 31 nem, 6 tartózkodás.) Kérem Farkas Gabriella gépét szíveskedjenek bekapcsolni! Hogyan szavaz? (Farkas Gabriella: Tartózkodom.) Köszönöm szépen.

Az Országgyûlés néhány szavazat híján még mindig határozatképtelen. Arra kérem képviselõtársaimat, hogy szíveskedjenek sürgõsen az ülésterembe fáradni!

(Újabb rövid szünet után:) Ismételten felteszem a kérdést: elfogadja-e a tisztelt Országgyûlés Keller László államtitkár úr válaszát? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés az államtitkár úr válaszát 158 igen szavazattal, 31 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett elfogadta.

Kérem képviselõtársaimat, vegyék figyelembe, hogy interpellációs idõszakban vagyunk. Több alkalommal kerül még sor határozathozatalra.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Rab Károly úr, független képviselõ interpellációt nyújtott be a mûvelõdési és közoktatási miniszterhez: "Felsõoktatási normatívák: vajúdó minisztérium torz egeret szült" címmel. Megadom a szót dr. Rab Károly képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage