Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján ajánlás készítésére, illetõleg tárgysorozatba-vételrõl való döntésre az Országgyûlés elnöke kijelölte a bizottságokat. Errõl az érintett bizottságok közvetlenül kaptak értesítést. Az érdeklõdõ képviselõk a bizottsági fõosztály fõemelet 1- 2. szobájában tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a vámjogról, a vámeljárásról, valamint a vámigazgatásról szóló, 1995. évi C. törvény és az ahhoz kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló T/4101. számú törvényjavaslatát. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A leadott szavazatok száma: 179 - Az Országgyûlés határozatképtelen.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés nem határozatképes. Meg fogjuk ismételni a szavazást. (Rövid szünet.)

Ismételten megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a vámjogról, a vámeljárásról, valamint a vámigazgatásról szóló, 1995. évi C. törvény és az ahhoz kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló T/4101. számú törvényjavaslat sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 210 igen szavazattal, 11 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásbavételét elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Korábbi, illetve tegnapi ülésnapunkon több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásukra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a magyar turizmus fejlõdése érdekében szükséges tennivalókról szóló, H/2811. számú országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés... (Juhász Gábor jelzi, hogy nem mûködik a szavazógépe.) igen. Az Országgyûlés 228 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a "Vizsgálóbizottság felállítása a MÁV Rt. gazdálkodásának átvilágítására, különös tekintettel a teherszállító vasúti kocsik leselejtezésére és beszerzésére" tárgyában benyújtott H/3766. számú országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 217 igen szavazattal, 3 nem szavazattal, 16 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a jelzálog- hitelintézetrõl és jelzáloglevélrõl szóló, T/3652. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 232 igen szavazattal, 13 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Az olimpiai bajnoki járadékról szóló, T/3290. számú törvényjavaslat általános vitája tegnap este lezárult. Módosító javaslatot senki nem nyújtott be, ezért a mai napon az elõterjesztést nem kell részletes vitára bocsátani. A határozathozatalra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a területfejlesztési támogatások és a decentralizáció elveirõl, a kedvezményezett területek besorolásának feltételrendszerérõl szóló országgyûlési határozati javaslat zárószavazása. Az elõterjesztést H/3483. számon, az egységes javaslatot pedig H/3483/51. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Az egységes javaslathoz senki nem nyújtott be módosító javaslatot; a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a területfejlesztési támogatások és a decentralizáció elveirõl, a kedvezményezett területek besorolásának feltételrendszerérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot, az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a határozati javaslatot 206 igen szavazattal, 34 nem szavazattal, 9 tartózkodás mellett elfogadta.

(17.10)

Tisztelt Országgyûlés! A Független Kisgazdapárt képviselõcsoportjának nevében Torgyán József képviselõ úr kívánja a frakció szavazatát megindokolni. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage