Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván- e valaki az általános vitában részt venni. (Nincs jelentkezõ.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Akar László államtitkár úr sem kíván még egyszer szólni, ezért az általános vitát lezárom; és mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, az országgyûlési határozat elfogadásáról döntünk, ha senkinek nincs ez ellen kifogása. (Nincs jelentkezõ.) Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya és az Északi Beruházási Bank közötti együttmûködésrõl szóló keretmegállapodásról szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 233 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni. (Nincs jelentkezõ.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Horvát Köztársaság a Magyar Köztársaság és a Jugoszláv Szocialista Szövetségi Köztársaság közötti kétoldalú nemzetközi szerzõdéseiben való jogutódlásról szóló, Zágrábban 1996. április 22-én aláírt jegyzõkönyv megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala.

Az elõterjesztést H/4148. számon, a külügyi bizottság ajánlását pedig H/4148/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Szent-Iványi István államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage