Czoma Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

CZOMA KÁLMÁN (FKGP): Köszönöm a válaszát, miniszter asszony. Olyan szemrebbenés nélkül mondta ezeket a szépeket, jókat, mint hogyha a miniszterelnök urat láttam volna, mert õ is ugyanígy megmagyarázza a csúsztatásokat, mint ahogyan most ön itt megmagyarázta.

Hogy mennyire nem mondott igazat, meg mennyire nincs igaza, én azzal támasztom alá, hogy a Pillér olyan ingatlanokat vett, amely összedõlt itt a közelben, az V. kerületben, aztán vett valahol Tatabánya környékén, ide 60 kilométerre gazos földterületet - nagy értékû ingatlanok helyett. Ezekkel próbálta betömni a befektetõk száját. Ha ezek tényleg olyan vagyonok lettek volna, és olyan részesedést kaptak volna, amely õket valóban megilleti vagy amit vártak, akkor az ügy nem került volna bíróságra.

A II-III. kerületi bíróság tárgyalta ezt az ügyet; õ is elmondta, hogy már többször is volt bírósági tárgyalás ebben az ügyben. Ha nem lett volna itt visszaélés, akkor biztos, Suchman úr sem váltotta volna le az egész vezérkart, amelyet le kellett váltani. Tehát itt mindenképpen problémák voltak, és a befektetõk be lettek csapva.

Ezek az emberek kétszer lettek becsapva, illetve megkárosítva: akkor, amikor az '50-es években kisemmizték, a vagyonuktól megfosztották, meghurcolták õket; és '56 után, amikor - finoman fejezem ki magam - a "vattakabátosok" üldözték õket, és azért kaptak... (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret lejártát.) egy kis kárpótlást... (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Mibõl?), most pedig becsapták...

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage