Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: (Miután kikapcsolja Czoma Kálmán mikrofonját:) Képviselõ Úr! Kérem, közölje, hogy elfogadja-e a választ, vagy... (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Igen!) Elfogadja a képviselõ úr a választ, vagy nem fogadja el? (Hangosítás nélkül: - Czoma Kálmán: Nem fogadom el a választ!) Nem hallottam! (Czoma Kálmán: Nem.) Nem fogadja el. (Közbeszólás az MSZP padsoraiban: Szemrebbenés nélkül! - Derültség, zaj.)

Interpelláló képviselõtársunk nem fogadta el a miniszter asszony válaszát. Kérem a tisztelt Országgyûlés szíves figyelmét! Tehát interpelláló képviselõtársunk nem fogadta el a miniszter asszony válaszát.

Kérdezem ezért a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a választ. Kérem, szavazzanak! (A táblán megjelenõ eredmény: 135 igen, 41 nem, 4 tartózkodás.)

Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés pillanatnyilag még határozatképtelen. Ezért felkérem a folyosókon és az irodákban tartózkodó képviselõtársaimat, hogy szíveskedjenek a terembe fáradni! Kérem a teremõröket, kérjék meg a képviselõket, hogy szíveskedjenek az ülésterembe fáradni, az Országgyûlés határozatképtelen. (Rövid szünet.)

Ismételten kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e dr. Csiha Judit miniszter asszony válaszát. Kérem, szavazzanak! (A táblán megjelenõ eredmény: 136 igen, 28 nem, 18 tartózkodás. - Az Országgyûlés továbbra is határozatképtelen.)

Tisztelt Képviselõtársaim! Az elõbb 180-an voltunk, és azóta kettõnél többen jöttek be. Azt gondolom, néhányan nem figyeltek oda, és nem szavaztak. Ezért ismételten kérem azokat a képviselõtársaimat, akik itt vannak az épületben, és a televízió közvetítésén keresztül hallják, hogy megkezdõdött az interpellációs idõszak, szíveskedjenek sürgõsen az ülésterembe fáradni, mert nem tudunk határozatot hozni az interpellációs kérdésekben. (Rövid szünet.) Kérem a figyelmüket!

Ismételten kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e dr. Csiha Judit miniszter asszony válaszát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen. (Folyamatos zaj.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés a miniszteri választ 153 igen szavazattal, 33 nem szavazattal, 20 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Medgyasszay László úr, a Magyar Demokrata Fórum képviselõje, interpellációt nyújtott be a pénzügyminiszterhez: "Mit kíván tenni a kormány a kora tavaszi természeti katasztrófa kártételeinek csökkentése, az érintett gazdák és gazdálkodó szervezetek megsegítése érdekében?" Megadom a szót dr. Medgyasszay László képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage