Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala. Az elõterjesztést T/4158. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a törvényjavaslat elfogadásáról kell döntenünk.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 192 igen szavazattal, 2 nem szavazattal, 6 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat indokolni. (Nincs jelzés.) Nem kívánják. Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a személyi javaslatok megtárgyalása. A frakcióvezetõk ajánlása alapján a Házszabály 23. § e) pontjának megfelelõen a házbizottság személyi javaslatokat terjesztett elõ H/4283. és H/4284. számon.

A házbizottság javasolja a költségvetési bizottságba Juhász Pál helyére dr. Petõ Iván képviselõ urat a bizottság tagjává megválasztani.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a H/4283. számú személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot... (Hosszan tartó, erõs taps.) Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 200 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a személyi javaslatot elfogadta.

Engedjék meg, hogy az Országgyûlés és a magam nevében is képviselõtársunknak új munkakörében jó munkát kívánjak. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság az adós- és bankkonszolidáció körülményeinek tisztázására létrehozott vizsgálóbizottságba Keller László alelnöki helyére Hidasi Rezsõ képviselõ urat javasolja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a H/4284. számú személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 190 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett a személyi javaslatot elfogadta. (Taps.)

Engedjék meg, hogy a képviselõ úrnak új megbízatásához eredményes munkát kívánjak az Országgyûlés és a magam nevében is.

Tisztelt Országgyûlés! Most két perc szünet következik. (Rövid szünet. - A képviselõk nagy része elhagyja az üléstermet. - Zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a gazdasági reklámtevékenységrõl szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/3712. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/3712/186. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságokat, hogy kívánják-e ajánlásukat szóban is kiegészíteni. Kérem jelzésüket. Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A mai részletes vita szakaszolására a törvényjavaslat szerkezeti rendjét követve, a módosító javaslatok közti összefüggéseket figyelembe véve terjesztem elõ javaslatomat. Felkérem jegyzõ urat, hogy ismertesse az egyes vitaegységeket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage