Elnök Tartalom Következõ
                 Az Országgyûlés tavaszi ülésszakának
                             26. ülésnapja
                       1997. május 5-én, hétfõn
                  (15.02 óra - Elnök: dr. Gál Zoltán
                Jegyzõk: Boros László és Szili Sándor)

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Köszöntöm jelen lévõ képviselõtársaimat s mindenkit, aki figyelemmel kíséri a munkánkat. Az Országgyûlés tavaszi ülésszakának 26. ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy Szili Sándor és Boros László jegyzõ képviselõtársaim lesznek segítségemre.

Tisztelt Országgyûlés! Emlékeztetnem kell képviselõtársaimat, hogy az összeférhetetlenségi törvény értelmében a képviselõi vagyonnyilatkozatok leadásának határideje a mai napon lejár. Kérem, hogy a vagyonnyilatkozatokat lehetõség szerint az ülésnap végéig, de mindenképpen még a mai napon a fõtitkárságon szíveskedjenek leadni.

Tisztelt Képviselõtársaim! Nyilván tudják, hogy a képviselõk mindaddig, amíg e kötelezettségüknek nem tesznek eleget, képviselõi jogukat nem gyakorolhatják, és tiszteletdíjra sem jogosultak. Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy az összeférhetetlenségi törvénnyel kapcsolatos alkotmánybírósági határozat a Magyar Közlöny április 29-ei, XXXVII. számában jelent meg. Azon képviselõk, akiknél e döntés következtében összeférhetetlenségi ok állt elõ, április 29-étõl számított 30 napon belül kötelesek azt megszüntetni vagy a megszüntetést kezdeményezni.

Tisztelt Országgyûlés! A mai napon napirend elõtti felszólalásra jelentkezett Szájer József frakcióvezetõ úr, Fidesz, megadom a szót.

Tartalom Következõ

Eleje Homepage