Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A társadalmi szervezetek költségvetési támogatását elõkészítõ bizottság sürgõs és kivételes tárgyalást kérve önálló indítványt nyújtott be a társadalmi szervezetek költségvetési támogatásának elosztásáról H/4298. számon. Megkérdezem a bizottság tagjait, kívánják-e indokolni az indítványt. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

(16.40)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság az Országgyûlés ülésének napirendjére, a tanácskozás idõtartamára, a felszólalási idõkeretekre és az elõterjesztések együttes tárgyalására vonatkozó ajánlását kézhez kapták képviselõtársaim.

Tájékoztatom önöket, hogy 15 országgyûlési képviselõ kezdeményezte, hogy a Házszabály 47. § (3) bekezdése értelmében a ma kezdõdõ ülésünk napirendje egészüljön ki az MSZMP, illetve utódpártja, az MSZP, valamint az általuk alapított vállalatok, egyszemélyes kft.-k tulajdonába, illetve használatába került ingatlanokkal kapcsolatos kérdéseket vizsgáló bizottság felállítását kezdeményezõ H/4147. számú önálló indítvánnyal; továbbá a Magyar Demokrata Fórum (MDF) és a Fidesz-Magyar Polgári Párt, valamint az általuk alapított vállalatok, egyszemélyes kft.-k tulajdonába, illetve használatába került ingatlanokkal kapcsolatos kérdéseket vizsgáló bizottság felállítását kezdeményezõ H/4146. számú önálló indítvánnyal. Az elõterjesztések napirendre tûzésérõl külön-külön határoz az Országgyûlés.

Elõször a H/4147. számú önálló indítvány napirendretûzésérõl határozunk, amelyik az MSZMP-MSZP-ingatlanokkal kapcsolatos vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi. Aki egyetért azzal, hogy ez az indítvány a Ház napirendjére kerüljön, kérem, kézfelemeléssel szavazzon. (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható kisebbsége támogatja csak az indítványt, ezért ez az önálló indítvány nem kerül a napirendi pontok közé.

Most a H/4146. számú önálló indítvány napirendretûzésérõl határozunk, amely az MDF és a Fidesz ingatlanaival kapcsolatos vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége nem támogatja az indítvány napirendre tûzését.

Tisztelt Országgyûlés! Most a házbizottság napirendi ajánlásáról határozunk. Bejelentem, hogy a magyar-orosz olajszállítások és az orosz államadósság hasznosítása során felmerült összeférhetetlenségek, valamint a politikai döntéshozók és a gazdasági élet résztvevõinek esetleges összefonódását vizsgáló bizottság jelentésének elfogadásáról szóló országgyûlési határozati javaslat határozathozatalára jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Kérdezem az Országgyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság napirendi ajánlásával, az imént ismertetett eltéréssel. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság napirendi javaslatát elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az Országos Rádió és Televízió Testület 1996. évi tevékenységérõl szóló beszámoló, valamint az Országos Rádió és Televízió Testület 1996. évi tevékenységérõl szóló beszámolóról, az abból adódó feladatokról szóló országgyûlési határozati javaslat együttes általános vitája. (A képviselõk egy része távozik a terembõl.) Megkérem képviselõtársaimat, akik nem kívánnak az általános vitán részt venni, csendben távozzanak a terembõl!

Tisztelt Országgyûlés! Az elõbb említett elõterjesztéseket J/3955., valamint H/4263. számon, a bizottságok ajánlásait pedig J/3955/1-2. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem képviselõtársaimat, hogy múlt heti ülésünkön az Országgyûlés a jelen levõ országgyûlési képviselõk négyötödének egybehangzó szavazatával eltért a Házszabály vonatkozó rendelkezésétõl, ezért megadom a szót Révész T. Mihály úrnak, az Országos Rádió és Televízió Testület elnökének, a beszámoló elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage