Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Több felszólaló nem jelentkezik.

Megkérdezem Eörsi Mátyás államtitkár urat, kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Dr. Eörsi Mátyás: Majd szavazás elõtt.) Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom.

Soron következik a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról és a könyvvizsgálói tevékenységrõl szóló törvényjavaslat részletes vitája. (Moraj.) Az elõterjesztést T/4102. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/4102/64. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! A részletes vita szakaszolására a törvényjavaslat szerkezeti rendjét követve és a módosító javaslatok közti összefüggéseket figyelembe véve terjesztem elõ javaslatomat.

Az elsõ vitaszakasz az ajánlás 3-7., valamint ezekhez kapcsolódva az 55., 56. és 58. pontok vitája, amelyek az általános rendelkezések körében terjesztenek elõ módosításokat.

A kamarai tagság szabályainak módosítását kezdeményezõ, a 8-37. pontok alkotják a vita második szakaszát.

A harmadik vitaszakasz a törvényjavaslat III. fejezetéhez, a könyvvizsgálói tevékenység szabályaihoz kapcsolódó módosító javaslatokat tartalmazza az ajánlás 38-54. pontjai, valamint az ezekkel összefüggõ 59. pont szerint.

Végül a zárórendelkezések módosításait kezdeményezõ pontok vitája következik az ajánlás 60-68. pontjai alapján.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az ismertetett és az egyes részletrendelkezések összekapcsolását tartalmazó javasolt vitaszerkezetet. Kérem, hogy kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége indítványomat elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az elsõ vitaszakasz az ajánlás 3-7. és az 55., 56. és 58. pontok alapján. Megkérdezem, kíván- e valaki szólni a vita e szakaszában. (Senki sem jelentkezik.)

Mivel felszólaló nem jelentkezik, ezért a vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! A részletes vita második szakaszát nyitom meg az ajánlás 8-37. pontjainak megfelelõen. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a vita e szakaszában.

Megadom a szót Nagyiványi Zoltán képviselõ úrnak, Magyar Szocialista Párt.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap