Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm, jegyzõ úr. Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy a mûemlékvédelemrõl szóló törvényjavaslat záróvitájára és zárószavazására - a további szükséges bizottsági elõkészítésekre tekintettel - a napirendi ajánlásban elõre jelzetteknek megfelelõen csak a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Most soron következik a Magyar Köztársaság alkotmányának módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása. Az elõterjesztést T/4300-as számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását T/4300/2-es számon kapták kézhez.

Most az egyes képviselõi felszólalásokra kerül sor. Az elfogadott napirendi ajánlás szerint az elsõ körben a frakciók nevében elõször szólók részére 20 perc, a második, illetõleg harmadik kormánypárti felszólaló részére 10 perc áll rendelkezésre. Az elsõ körben kétperces felszólalásokra nem kerül sor.

A felszólalás elõzetes jelentkezés alapján a következõ sorrendben történik - míg felolvasom a névsort, kérem, hogy az elsõ felszólaló, Hack Péter úr foglalja el a szónoki emelvényen a helyét -: tehát az elsõ Hack Péter, SZDSZ; õt követi Torgyán József, Független Kisgazdapárt; Bihari Mihály, Magyar Szocialista Párt; Isépy Tamás, KDNP; Szigethy István, SZDSZ; Áder János, Fidesz; Csákabonyi Balázs, MSZP; Balsai István, MDF; Kónya Imre, MDNP.

Megadom a szót Hack Péter úrnak, a Szabad Demokraták Szövetsége részérõl.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap