Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, tárgysorozatba veszi-e Gyimóthy Géza képviselõ úr H/3567. számon benyújtott önálló indítványát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 81 igen szavazattal, 186 ellenszavazattal és 18 tartózkodás mellett az önálló indítványt nem vette tárgysorozatba.

Tisztelt Országgyûlés! Múlt heti ülésünkön az Országos Rádió és Televízió Testület 1996. évi tevékenységérõl szóló beszámolóról és az abból adódó feladatokról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a H/4263. számú országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 285 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 2 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a tegnapi napon lezárt, a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény módosításáról szóló T/3482. számú törvényjavaslatot is bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 291 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Kuncze Gábor miniszter úr gépe nem mûködik.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve T/4416. számon benyújtotta a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 273 igen szavazattal, 16 ellenszavazattal és 5 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A költségvetési bizottság sürgõs tárgyalást kérve T/4414. számon benyújtotta az Országos Rádió és Televízió Testület 1997. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslatát. Megkérdezem Kádár Béla képviselõ urat, a bizottság elnökét, kívánják-e indokolni a javaslatot.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap