Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Kívánja-e a költségvetési bizottság indokolni a javaslatot? (Nincs jelentkezõ.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem tehát ennek megfelelõen a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 295 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

A költségvetési bizottság sürgõs tárgyalást kérve H/4415. számon benyújtotta a Magyar Televízió, a Magyar Rádió és a Hungária Televízió közalapítványok kiegészítõ költségvetési támogatásáról szóló országgyûlési határozati javaslatát. Feltételezem, hogy a költségvetési bizottság most sem kívánja indokolni indítványát. (Nem.)

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlés, egyetért-e az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 291 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 2 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság és az Oroszországi Szovjet Szövetségi Szocialista Köztársaság között 1991. december 6-án aláírt, a baráti kapcsolatokról és együttmûködésrõl szóló szerzõdés és a szerzõdés szerves részét képezõ, 1992. január 29- ei és 1992. február 5-ei külügyminiszteri levélváltás kihirdetésérõl szóló törvényjavaslat határozathozatala. Az elõterjesztést T/4116. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót dr. Eörsi Mátyás államtitkár úrnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap