Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megkérdezem az emberi jogi bizottságot, hogy kívánják-e indokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztéshez két egymással összefüggõ módosító javaslat érkezett, ezért kezdeményezem, hogy a részletes vita egyetlen szakaszból álljon. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az indítványt. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége elfogadta a módosító javaslatok összevonására vonatkozó indítványt.

Megnyitom tehát a részletes vitát, az ajánlás 1. és 2. pontjában szerepelõ módosító javaslatokról. Kíván-e valaki hozzászólni? (Senki sem jelentkezik.) Mivel nem, a részletes vitát lezárom. A módosító javaslatokról jövõ heti ülésünkön szavazunk majd.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a vámjogról és a vámeljárásról, valamint a vámigazgatásról szóló 1995. évi C. törvény és ahhoz kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/4101. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/4101/65. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságokat, kívánják-e ajánlásukat szóban is kiegészíteni. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! A részletes vita szakaszolására a módosító javaslatok közötti összefüggéseket figyelembe véve, a törvényjavaslat szerkezeti rendjét követve teszek javaslatot.

Kezdeményezem, hogy a részletes vita elsõ szakasza a vámtörvény szabályaihoz benyújtott módosító javaslatok alapján nyíljon meg az ajánlás 2-55. és ehhez kapcsolódóan az 1. és 58. pontok alapján. A vita második szakasza a jövedéki törvény módosítását kezdeményezõ indítványt tartalmazza az ajánlás 56. pontja szerint. Az utolsó szakasz pedig az ajánlás 57. pontjáról nyílik meg, amely a titokvédelmi törvény módosítását javasolja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az indítványt. Aki igen, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Megnyitom tehát a részletes vita elsõ szakaszát az ajánlás 1-55. és 58. pontjában szereplõ módosító javaslatokról. Megadom a szót Barkóczy Gellértnek, aki elõzetesen írásban jelezte felszólalási szándékát.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap