Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Mielõtt megkérdezném, kíván-e valaki szólni, megkérem Dornbach Alajos képviselõtársamat, hogy vegye le a kabátját a székemrõl. (Derültség és taps.- Megtörténik.)

Tisztelt Országgyûlés!

(17.30)

Megkérdezem tisztelt képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni. (Közbeszólás a bal oldalról: Ezek után? - Derültség. - Senki sem jelentkezik.)

Tisztelt Országgyûlés! Mivel képviselõtársaim nem kívánnak szólni, az általános vitát lezárom.

Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, és dönthetünk a törvényjavaslat elfogadásáról. Kérdezem, hogy van-e valakinek ez ellen kifogása. (Senki sem jelentkezik.) Nincs.

Határozathozatal következik, tisztelt Országgyûlés. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az Egyetemes Posta Egyesület 1964. Bvi július 10. napján Bécsben aláírt alapokmányának kihirdetésérõl szóló 1967. évi 26. törvényerejû rendelet módosításáról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 302 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e indokolni szavazásukat. (Senki sem jelentkezik.) Nem. (Folyamatos zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a gépjármû-alkatrészek és - tartozékok minõségének jóváhagyására vonatkozó egységes feltételek elfogadásáról és a minõségi jóváhagyás kölcsönös elismerésérõl szóló Genfben 1958. március 20-án aláírt többoldalú nemzetközi egyezmény kihirdetésérõl intézkedõ 1960. évi 21. törvényerejû rendelet módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést T/4389. számon, a külügyi bizottság ajánlását pedig T/4389/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Lotz Károly miniszter úrnak, a napirendi pont elõadójának, s képviselõtársaimat felkérem, hogy csendben figyeljék az elõadó szavait.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap