Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Több felszólaló nem jelentkezik. A részletes vita e szakaszát lezárom.

Végül megnyitom az utolsó vitaszakaszt az 54-57. pontok alapján. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni a vita e szakaszában. (Senki sem jelentkezik.) Felszólaló nem jelentkezik, ezért a részletes vitát lezárom.

Megkérdezem Avarkeszi Dezsõ államtitkár urat, hogy most vagy a határozathozatalokat megelõzõen kíván-e reagálni. (Dr. Avarkeszi Dezsõ: Majd akkor.) A határozatokat megelõzõen.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról várhatóan a jövõ héten határozunk.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az ítélõtáblák székhelyének és illetékességi területének megállapításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/4219. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig T/4219/9. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem Hack Péter urat, az alkotmányügyi bizottság elnökét, kívánja-e az ajánlást szóban is kiegészíteni. (Dr. Hack Péter: Nem.) Nem kívánja.

Tisztelt Országgyûlés! Kezdeményezem, hogy a részletes vita a törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványok közötti tartalmi összefüggésekre figyelemmel egyetlen szakaszból álljon. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e ezt az indítványt. (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége kézfelemeléssel elfogadta az indítványomat.

Megnyitom a részletes vitát. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a részletes vita e szakaszában.

Megadom a szót Balsai István képviselõ úrnak, Magyar Demokrata Fórum. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Hack Péter írásban elõre jelentkezett!) Már megkérdeztem... (Dr. Hack Péter: Mint képviselõ jelentkeztem írásban. - Dr. Balsai István: Mi is jelentkeztünk írásban, bocsánat!) Az alkotmányügyi bizottság nem kíván felszólalni. Hack Péter úr most képviselõként jelentkezik. Jól értettem?

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap