Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm, államtitkár úr. Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e még valaki hozzászólni. (Nincs ilyen irányú jelzés.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! A bizottság javasolja az Országgyûlésnek, hogy az interpellációra adott választ a Házszabály 117. §-ának (4) bekezdése a) pontja alapján fogadja el.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a jelentést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenõ eredmény: 137 igen, 9 nem, 23 tartózkodás.) Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés pillanatnyilag határozatképtelen. Felszólítom ezért a folyosókon és az irodákban tartózkodó képviselõtársaimat, hogy szíveskedjenek az ülésterembe fáradni az Országgyûlés határozatképességének biztosítására! (Rövid szünet.)

Kérem képviselõtársaimat, hogy szíveskedjenek az ülésterembe fáradni! A teremõröket pedig tisztelettel arra kérem, szóljanak a folyosókon tartózkodó képviselõtársainknak, hogy szavazásra kellene sort keríteni, és a Ház határozatképtelen. (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! Ismét megkíséreljük a határozathozatalt. Kérem, hogy szíveskedjenek szavazni abban a témakörben, hogy elfogadják-e a kulturális bizottság jelentését. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenõ eredmény: 145 igen, 2 nem, 34 tartózkodás.)

(15.00)

Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés még mindig határozatképtelen. Ezért ismételten felkérem minden képviselõtársamat, aki az épületben tartózkodik, hogy szíveskedjék sürgõsen az ülésterembe fáradni, ellenkezõ esetben a Házszabálynak megfelelõ rendelkezés szerint nyilvánosságra kell hoznunk mindazon képviselõk nevét, akik nincsenek jelen az ülésteremben akkor, amikor határozathozatalra kellene sort keríteni. Kérem, szíveskedjenek sürgõsen az ülésterembe fáradni. (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! Ismételten felkérem a jelen lévõ képviselõket, hogy szavazzanak. Amennyiben a szavazás sikertelen lesz, akkor ezt a kérdést elnapolom, további interpellációkra térünk át, és a megfelelõ intézkedéseket, a hiányzó képviselõk nevének nyilvánosságra hozatalát el fogom rendelni. (Szórványos taps.) Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Az eredményjelzõ táblán 139 igen, 2 nem, 28 tartózkodás jelenik meg.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés a harmadszori határozathozatalnál is határozatképtelen volt. (Az SZDSZ és az MSZP padsoraiból több képviselõ jelzi, hogy nem mûködött a gépe.) Az a néhány szavazó, aki most jelentkezik... (Dr. Torgyán József: Ügyrend! Nem lehetett hallani!) Ha nem hallották, hogy elrendeltem a szavazást, akkor ismételten elrendelem a szavazást. Kérem, szavazzanak most képviselõtársaim! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 160 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 36 tartózkodás mellett a jelentést elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Torgyán József úr, a Független Kisgazdapárt képviselõje, interpellációt nyújtott be a környezetvédelmi és területfejlesztési miniszterhez és a közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszterhez: "Megmentik-e az országot a PVC- szennyezõdéstõl?" címmel. Az interpellációra a téma szerint feladat- és hatáskörrel rendelkezõ dr. Baja Ferenc környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter válaszol.

Megadom a szót dr. Torgyán József képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap