Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az elõterjesztés, illetõleg a módosító javaslatok elfogadásához az országgyûlési képviselõk kétharmadának, azaz 256 képviselõnek az igen szavazata szükséges.

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 5., 6., 7., 8., 9. és 10. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekrõl nem határoz az Országgyûlés. Nem határoz továbbá az Országgyûlés az ajánlás 1. és 4. pontjáról sem, mert ezek az alkotmányügyi bizottság állásfoglalása szerint nem felelnek meg a Házszabály elõírásainak. Az alkotmányügyi bizottság a T/4300/16. számú második kiegészítõ ajánlás 1. és 2. pontjaiban szereplõ módosító indítványokat visszavonta.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztõ elõzetesen minden frakció részére eljuttatta a támogatott módosító javaslatok körét. Ezek szerint a T/4300/12. számú ajánlás 2., 3., a T/4300/14. számú kiegészítõ ajánlás 1. pontjaiban szereplõ indítványokat az elõterjesztõ támogatja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Dr. Kristóf István jelentkezik.) Kristóf István gépét kérem bekapcsolni! Hogyan szavaz a képviselõ úr? (Dr. Kristóf István: Igennel.)

Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés 241 igen szavazattal, 49 ellenszavazat és 23 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat nem fogadta el.

(18.00)

Tisztelt Országgyûlés! Tájékozatom a tisztelt Országgyûlést, hogy a zárószavazásra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a kormány tagjai... (Folyamatos zaj.) - figyelmet kérek, képviselõtársaim! Soron következik a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról és felelõsségérõl szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az elõterjesztést T/4230. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlásait pedig T/4230/55. és 59. számokon kapták kézhez képviselõtársaim. (Általános zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Egy kicsit nagyobb figyelmet kérek, mielõtt megadom a szót dr. Vastagh Pál igazságügy-miniszter úrnak, aki válaszol a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap