Mezõ István Tartalom Elõzõ Következõ

MEZÕ ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! A törvényjavaslat kapcsán egy létezõ problémát szeretnék elmondani, mely alátámasztja e helyzet rendezetlenségét.

Mint ismeretes, az 1990. évi LXX. számú törvény úgy döntött többek között, hogy a megszûnt MHSZ objektumait, lõtereit a további intézkedésig használják azok, akik éppen benne vannak, majd az Országgyûlés késõbb visszatér a problémára, és szabályozza a tulajdon- , illetve használati jogokat. Azután letelt az egész ciklus, és nyilván más fontosabb és sürgõsebb ügyek miatt az elõzõ ciklusban a parlament nem tért vissza az ügyre, vagyis érvényben maradt az 1990. évi LXX. törvény. Azaz mégsem, mert az Országgyûlés döntésére fittyet hányva egy 3000-es rendelettel 1992-ben az akkori miniszterelnök kiosztott néhány objektumot. Így a miskolci és a kecskeméti sportlõtereket is, melyek kizárólag sportlövészet céljára épültek. Az új tulajdonosok a Belügyminisztérium útján az adott megyék rendõr- fõkapitányságai lettek, és kiképzõbázis céljára használják az említett objektumokat.

A fent említett törvénysértést ugyanis az 1990. évi LXX. törvény figyelmen kívül hagyásával ez a 3000-es rendeletet csak tetézi...

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap