Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért- e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 283 igen szavazattal, 32 ellenében, 5 tartózkodással az elõterjesztést kivételes eljárásban tárgyalja.

Az elõterjesztõk kérték a kivételes eljárásban történõ sürgõs tárgyalást is. A Házszabály értelmében a sürgõs tárgyalásba vételhez is a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének a szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a kivételes eljárásba vett elõterjesztés sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 270 igen szavazattal, 45 ellenében, 5 tartózkodással a kivételes eljárásba vett elõterjesztést sürgõsséggel tárgyalja.

A Házszabály 125. § (3) bekezdése értelmében a törvényjavaslat vitájának lefolytatására kijelölöm az alkotmányügyi bizottságot.

A kormány kivételes és sürgõs tárgyalást kérve H/4772. számon benyújtotta az országos népszavazás elrendelésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatát. Megkérdezem Kovács László külügyminiszter urat, hogy kívánja-e a kivételes és sürgõs eljárást indokolni. Látom, hogy felállt, ezért megadom a szót Kovács László úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap