Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm. Több képviselõ nem jelezte hozzászólási szándékát.

Kérdezem államtitkár urat, hogy kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Dr. Világosi Gábor: Nem.) Világosi Gábor államtitkár úr jelezte, hogy nem kíván szólni.

Az általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat érkezett, a határozati javaslat elfogadásáról nem tudunk határozni.

Indítványozom tehát a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az elõterjesztést bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 297 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 12 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta.

A részletes vitára jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Most soron következik a nemzeti környezetvédelmi programról szóló országgyûlési határozati javaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést H/3400. számon, a bizottságok együttes ajánlásait H/3400/9. és 13. számokon kapták kézhez. Emlékeztetem önöket, hogy a miniszteri zárszó korábban már elhangzott, most tehát a határozathozatalra kerül sor. Bejelentem, hogy az ajánlás 4. és a kiegészítõ ajánlás 3. számú pontjában szereplõ módosító javaslatokat elõterjesztõi visszavonták. A H/3400/9. számú ajánlás 3., 5., 6. és 7. számú pontjait, továbbá a H/3400/13. számú kiegészítõ ajánlás 1., 2., 6. számú pontjait az elõterjesztõ támogatja. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 1. és 2. számú pontjaiban javaslatok elfogadását. A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az elõterjesztõ.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 299 igen szavazattal, 2 ellenében, 8 tartózkodással elfogadta.

A kiegészítõ ajánlás 4. számú pontjában Nádori László a határozati javaslat melléklete 2/2. szerkezeti egységét új alponttal javasolja kiegészíteni. Indítványa szerint az emberi egészség védelmének vonatkozásában kiemelt jelentõségû a sportolás társadalmi és nevelési fontosságának érvényesítése. A gazdasági bizottság támogatja, a többi nem támogatja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 164 igen szavazattal, 115 ellenében 29 tartózkodással elfogadta.

A kiegészítõ ajánlás 5. számú pontjában Nádori László a határozati javaslat mellékletét új fejezettel javasolja kiegészíteni, melyben a környezetvédelmi program megvalósításának kulcsterületeit jelöli meg. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 42 igen szavazattal, 239 nem szavazattal és 29 tartózkodással nem fogadta el.

A határozathozatal végére értünk. Kérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, melyrõl kellett volna, de nem szavaztunk. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett. Bejelentem, hogy zárószavazásra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Most soron következik a személyi javaslatok megtárgyalása. Az Országgyûlés elnöke a Házszabály 19. § (2) bekezdése g) pontjának megfelelõen személyi javaslatokat terjesztett elõ H/4811. számon.

A gazdasági bizottságba Varga Lajos képviselõ úr helyett Csintalan Sándort jelöli a bizottság tagjává.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 284 igen szavazattal, 5 ellenében, 9 tartózkodással Csintalan Sándort a gazdasági bizottság tagjává megválasztotta.

/Boros-Sasvári/

(17.50)

Az Országgyûlés elnöke a szociális bizottságba dr. Bakai Zoltán képviselõ úr helyett dr. Sirály Pétert jelöli a bizottság tagjává.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 307 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül dr. Sirály Pétert a szociális bizottság tagjává megválasztotta.

Engedjék meg, hogy az Országgyûlés és a magam nevében képviselõtársainknak eredményes bizottsági munkát kívánjak! (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés elnöke a képviselõcsoportok jelölése alapján a Rádió Közalapítvány Kuratóriumának elnöksége tagjai választásához személyi javaslatokat terjesztett elõ H/4810. számon. Felhívom figyelmüket, hogy a kuratóriumi elnökségi tagok megválasztásához az országgyûlési képviselõk több mint felének szavazatára, azaz 191 igen szavazatra van szükség.

Az Országgyûlés elnöke a Rádió Közalapítvány Kuratóriumának elnöksége tagjává dr. Lovas István helyett dr. Keserû József urat javasolja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 296 igen szavazattal, 2 ellenében, 6 tartózkodással dr. Keserû Józsefet a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának elnöksége tagjává választotta.

Az Országgyûlés elnöke a Rádió Közalapítvány Kuratóriumának elnöksége tagjává dr. Szepesi György helyett Agárdi Péter urat javasolja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 286 igen szavazattal, 6 ellenében, 2 tartózkodással Agárdi Péter urat a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának elnöksége tagjává megválasztotta.

Engedjék meg, hogy az Országgyûlés és a magam nevében a most megválasztott kuratóriumi elnökségi tagoknak eredményes munkát kívánjak megbízatásukhoz! (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Napirend utáni felszólalásokra kerül sor. (Moraj, zaj.) Miközben csendre kérem önöket, ismertetem, hogy rendkívüli ügyben az ülésnap napirendi pontjainak tárgyalása után öt percben lehet képviselõknek felszólalásra jelentkezni. (Zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Kérem, hogy csendesedjenek el, akik az ülésteremben maradnak, mert a napirend utáni felszólalásokat szeretnénk megkezdeni.

Elsõként megadom a szót Dögei Imre képviselõ úrnak, a Független Kisgazdapárt részérõl: "A tej alacsony felvásárlási áráról" címmel. Felhívom figyelmét újra, hogy a Házszabály módosítása értelmében ötperces idõkeretben adhatok szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap