Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Képviselõtársam, nem hiszem, hogy szerencsés közbeszólás volt öntõl! (Dr. Kis Gyula József: De igaz! - Mozgás és zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Mivel képviselõtársaink közül senki nem jelezte hozzászólási szándékát, az általános vitát lezárom.

Az elõterjesztéshez módosító javaslat sem érkezett, részletes vitára sem kerül tehát sor.

A törvényjavaslat elfogadásáról dönthetünk, ha ez ellen nincs senkinek sem kifogása. (Nincs jelentkezõ.) Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1997. évi költségvetésérõl szóló 1996. évi CXXV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 233 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 56 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a személyi javaslatok megtárgyalása.

Az Országgyûlés elnöke a Házszabály 19. § (2) bekezdés g) pontjának megfelelõen személyi javaslatokat terjesztett elõ H/4864. számon. A Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának elnökévé György Gábor helyére Agárdi Pétert jelöli. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadásához az országgyûlési képviselõk több mint felének, tehát 191 képviselõnek az igen szavazata szükséges.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 290 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett Agárdi Pétert a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriuma elnökévé megválasztotta.

Tisztelt Országgyûlés! A Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának elnökségi tagjává az Országgyûlés elnöke Ambrus Györgyöt jelöli. Szintén 191 képviselõtársunk igen szavazata szükséges.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 295 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással Ambrus Györgyöt a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriuma elnökségének tagjává megválasztotta.

Engedje meg a tisztelt Országgyûlés, hogy az Országgyûlés és a magam nevében Agárdi Péternek és Ambrus Györgynek eredményes munkát kívánjak. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az országos népszavazás elrendelésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitájának folytatása és lezárása, de a vita megkezdéséig két perc szünetet rendelek el.

(Rövid szünet, mely alatt a képviselõk nagy része elhagyja az üléstermet.)

Tisztelt Országgyûlés! Megkérem a teremben maradt képviselõtársaimat, foglaljanak helyet, folytatjuk munkánkat, mint ahogy jeleztem, az országos népszavazás elrendelésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitájának folytatásával, annak lezárásáig.

Az elõterjesztést H/4772. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig H/4772/2. számon kapták kézhez képviselõtársaim. (Nagy zaj.)

Elõször az írásban jelentkezett képviselõtársaimnak adom meg a szót, és ismételten felkérem képviselõtársaimat, hogy a padokban állva lehetõleg ne beszélgessenek. Aki nem kívánja a vitát figyelemmel kísérni, az fáradjon ki a folyosóra.

(17.30)

Tisztelt Országgyûlés! Elõször Mécs Imre képviselõ úrnak adom meg a szót, az SZDSZ részérõl akit Bánk Attila képviselõ úr követ a Független Kisgazdapártból, és kérem, hogy a felszólalók fáradjanak a pulpitusra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap