Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Tekintve, hogy több képviselõtársunk nem jelentkezett, a vita e szakaszát lezárom, és a második vitaszakaszt nyitom meg, az ajánlás 11-15. pontjai szerint. Nem kíván senki szólni, ezért a részletes vita e szakaszát is lezárom.

A harmadik vitaszakasz következik a 16. pont szerint. Mivel senki nem kíván szólni, a vita e szakaszát is lezárom, és megnyitom az utolsó vitaszakaszt, az ajánlás 17. és 18. pontjaiban benyújtott módosító javaslatokról. Hozzászóló nincs, a vita e szakaszát lezárom.

Ezzel a törvényjavaslat részletes vitáját egészében is lezárom. Kiss Péter munkaügyi miniszter úr nem most kíván válaszolni a vitában elhangzottakra. A módosító javaslatokról jövõ heti ülésünkön határozunk.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság alkotmányának módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/4750. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig T/4750/7. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Az alkotmányügyi bizottság nem kívánja ajánlását szóban is kiegészíteni.

Tisztelt Országgyûlés! Javaslatot teszek a részletes vita szakaszolására a törvényjavaslat szerkezeti rendjét követve és a módosító javaslatok közötti összefüggéseket is figyelembe véve.

Ezek alapján a vita elsõ szakasza az országgyûlési és önkormányzati képviselõk és a polgármesterek választásának szabályaihoz, valamint ezek hatályba léptetéséhez kapcsolódó rendelkezések módosítását kezdeményezõ 1., 2., 4., 5., 6. és 7. számú ajánlási pontok megvitatásából áll, a második szakaszban pedig az ügydöntõ népszavazás eredményességi küszöbének meghatározását tartalmazó 3. számú ajánláspont szerepel. Aki a javaslatommal egyetért, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége az indítványomat elfogadta.

Soron következik tehát az elsõ vitaszakasz az ajánlás 1., 2., 4., 5., 6. és 7. pontjai alapján.

Megadom a szót Sepsey Tamás képviselõ úrnak, MDF.

(19.10)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap