Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Öt perc szünetet rendelek el, hiszen a Házszabály szerint a Belügyminisztérium képviselõjének távollétében nem tárgyalhatjuk a napirenden lévõ javaslatot. Az öt perc alatt kiderítjük, várható-e, hogy a Belügyminisztérium munkatársa megérkezik. Ha nem, akkor a vitát el kell napolnunk, amennyiben igen, akkor a vitát tudjuk folytatni. Úgyhogy öt perc szünet következik.

(Szünet: 12.12 - 12.17)

Tisztelt Országgyûlés! Folytatjuk a munkát. Akar László pénzügyminisztériumi politikai államtitkár úr képviseli a kormányt. A kormány ügyrendje szerint a Belügyminisztérium helyettesítésére és a Belügyminisztérium távol lévõ képviselõjének képviseletére a Pénzügyminisztérium jogosult. Miután a Belügyminisztérium ma nem tudja a vitában képviseltetni sem miniszteri, sem politikai államtitkári szinten magát, ezért a kormány képviseletében a kormány ügyrendje szerint Akar László államtitkár úr jár el a vitában.

Két hozzászólásra jelentkezõ van egyébként a vitában. Mind a két hozzászólónak 15 perc áll rendelkezésére a korábbi döntésnek megfelelõen. Az imént bejelentettem már, Lányi Zsolt képviselõ úr kérte, hogy egy késõbbi idõpontban szóljon. Ily módon házszabályi keretek között tudjuk folytatni a vitát.

A két hozzászóló közül az elõzetes, írásban leadott sorrend szerint elõször Németh Zsoltnak, a Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselõjének adom meg a szót. Õt követi Farkas Gabriella a Magyar Demokrata Néppárt részérõl.

Elsõként megadom a szót Németh Zsolt képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap