Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása.

Az MDF képviselõcsoportja a szükséges aláírások benyújtásával a Házszabály 47. § (3) bekezdése alapján javaslatot tett ma kezdõdõ ülésünk megváltoztatására. Ebben azt kezdeményezik, hogy az országos népszavazás elrendelésérõl szóló H/4772. számú országgyûlési határozati javaslat záróvitájára és zárószavazására a keddi ülésünkön ne kerüljön sor. Elõször errõl az indítványról határoz az Országgyûlés.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az MDF- képviselõcsoport indítványát. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás. - Dr. Torgyán József: Látható többség, elnök úr.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a napirend megváltoztatására tett javaslatot nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Most a házbizottság napirendi ajánlásáról határozunk, amelyet a hétvégi futárpostával kézhez kaptak képviselõtársaim.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság napirendi ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a napirendi javaslatot elfogadta, és ennek megfelelõen, tisztelt Országgyûlés, soron következik a nemdohányzók védelmérõl és a dohányzással kapcsolatos (Zaj.) egészségkárosodás megelõzésérõl szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése, két perc szünet után. (Rövid szünet. - Számos képviselõ elhagyja az üléstermet.)

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom képviselõtársaimat, akik a padsorok között ácsorognak, hogy a két perc szünet letelt. Szíveskedjenek döntést hozni, hogy maradnak vagy mennek!

Tisztelt Országgyûlés! Tehát soron következik a nemdohányzók védelmérõl és a dohányzással kapcsolatos egészségkárosodás megelõzésérõl szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése.

Az elõterjesztést T/4495. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/4495/2., 11., 12. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Kökény Mihály népjóléti miniszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap