Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Egyetlenegy kérdéskört kívánok önök elé tárni, nevezetesen azt a tényt, hogy a független képviselõk számára jutó idõkeretet, tehát a most ismertetett 121 percet vajon csak az ellenzéki oldaltól kell-e levonni, vagy önök méltányosnak tartanák azt, hogy fele-fele arányban a kormányzati oldaltól és az ellenzéktõl egyaránt vonják le. (Folyamatos zaj.)

Szeretném jelezni, hogy én a Házszabály ilyen értelmû módosítására idõközben benyújtottam javaslatomat. Az meg kellett hogy érkezzen a Ház vezetéséhez. Úgy gondolom, az lenne méltányos, ha a kormányoldal nem vitatkozna ezen a kis tételen, hiszen gyakorlatilag az MSZP-nek van 9 óra 24 perce, amelyet alig-alig lehet hasonlítani, mondjuk, a 121 perces - a független képviselõk rendelkezésére álló - idõkerethez. S ha abból a ténybõl indulunk ki, hogy a független képviselõk esetében önök a demokrácia látszatgyakorlását az ellenzék terhére kívánják róni azáltal, hogy az idõkeretet az ellenzéktõl vonják le, az én megítélésem szerint ez különösen a most ismertetett számok tükrében rendkívül igazságtalannak, mondhatni méltánytalannak tûnik.

A Független Kisgazdapárt megítélése szerint az MSZP-SZDSZ- kormánykettõs jól teszi, ha nem a jelenlegi helyzetbõl indul ki az idõkeret felosztásánál... (Zaj, moraj a kormánypárti padsorokban.), hanem a demokrácia alapelveibõl indul ki, mert ebben az esetben az országgyûlési képviselõ-választásokat követõ idõben sokkal kedvezõbb helyzetben lesz, amikor majd sor kerül a következõ Országgyûlés idõkereteinek megtárgyalására.

A Független Kisgazdapárt egy igazságos megoldást javasol. Tessék 50- 50 százalékban megosztani egymás között, egymás idõkeretének terhére a független képviselõk rendelkezésére álló idõt, mert a független képviselõk számára biztosítani kell az idõkeretet, de egyáltalán nem mindegy, hogy kinek a terhére! Mi a demokrácia alapelveinek alapján kérjük önöket, próbáljanak egyszer a demokrácia alapszabályainak megfelelõen eljárni, és az ellenzéki indítványnak helyt adni!

Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap