Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Azt hiszem, a vita nem érdemi részéhez tartozik, ha jelzem, hogy a képviselõ úr által emlegetett 121 perc helyett a javaslat csak 81 percet tartalmaz. (Derültség a kormánypártok padsoraiban.)

Tisztelt Országgyûlés! Figyelmet kérek! Figyelmet kérek Szabó képviselõ úrtól is! (Dr. Szabó Zoltán képviselõtársaival beszélget. - Zaj. Taps az MSZP padsoraiban.) Mivel több frakció nem kíván élni a hozzászólási lehetõséggel, a határozathozatal következik.

A Házszabály 43. § (3) bekezdése alapján ebben a témakörben az Országgyûlés kézfelemeléssel dönt.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a költségvetési törvényjavaslat általános vitájának a házbizottság által javasolt és a jegyzõ úr által ismertetett idõkeretben történõ tárgyalásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége az idõkeretben történõ tárgyalást elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a közúti közlekedésrõl szóló 1988. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban történõ határozathozatala és zárószavazása. Pusztai Csaba és Göndör István, MSZP, képviselõtársaink önálló indítványát T/4599. számon, a kijelölt alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig T/4599/3. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Most az elõterjesztéshez érkezett módosító javaslatról határoz az Országgyûlés, a T/4599/3. számú ajánlás 1. pontja szerint. Ebben az alkotmányügyi bizottság a törvényjavaslat 1. §-ának helyébe új rendelkezés felvételét javasolja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 318 igen szavazattal, 1 nem szavazattal és 33 tartózkodással elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most tehát a zárószavazás következik. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a közúti közlekedésrõl szóló 1988. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 300 igen szavazattal, 22 ellenszavazattal és 30 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az országos népszavazás elrendelésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat záróvitája és zárószavazása. (Demeter Ervin jelentkezik.)

Ügyrendi kérdésben megadom a szót Demeter Ervin képviselõ úrnak, MDF.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap