Elnök Tartalom Következõ
                   Az Országgyûlés õszi ülésszakának
                             17. ülésnapja
                     1997. október 15-én, szerdán
                   (8.01 óra - Elnök: dr. Gál Zoltán
            Jegyzõk: Boros László és dr. Trombitás Zoltán)

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Köszöntöm jelen lévõ képviselõtársaimat és mindenkit, aki figyelemmel kíséri munkánkat. Az Országgyûlés õszi ülésszakának 17. ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Boros László és Trombitás Zoltán jegyzõ képviselõtársaim lesznek a segítségemre.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy Géczi József Alajos, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke tájékoztatott arról, hogy Kaszás Tibor országgyûlési képviselõvel szemben elrendelte az összeférhetetlenségi eljárás megindítását.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az Egészségbiztosítási Alap 1997. évi pótköltségvetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lezárása. Az elõterjesztést T/4834., az Állami Számvevõszék véleményét T/4834/2., a bizottságok ajánlásait pedig T/4834/3-5. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem képviselõtársaimat, hogy a törvényjavaslat általános vitájának lezárására hétfõi ülésnapunkon a módosító javaslatok házszabályszerû benyújtása érdekében nem került sor. Ezért most az általános vitát lezárom, részletes vitára bocsátására jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1998. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása. Az elõterjesztést T/4832. számon, az Állami Számvevõszék véleményét T/4832/1. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/4832/2- 6. számokon, valamint 8-14. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy a miniszteri expozé, az Állami Számvevõszék alelnöke és a bizottsági elõadók felszólalása tegnapi ülésnapunkon elhangzott. Most tehát az egyes képviselõi felszólalásokra kerül sor. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a házbizottság ajánlása szerint az elsõ körben a frakciók nevében elõször felszólaló képviselõ részére 30-30 perc, a második kormánypárti felszólaló részére 10-10 perc áll rendelkezésre, továbbá az elsõ körben kétperces hozzászólásokra nem kerül sor. A független képviselõk számára a tévéadásidõben a rendelkezésre álló idõkeret 10 perc.

Tisztelt Országgyûlés! Megadom a szót Gaál Gyula képviselõ úrnak, SZDSZ, akit Varga Mihály képviselõ úr követ a Fideszbõl.

Tartalom Következõ

Eleje Honlap