Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság az Országgyûlés ülésének napirendjére, a tanácskozás idõtartamára, a felszólalási idõkeretekre és az elõterjesztések együttes tárgyalására vonatkozó ajánlását kézhez kapták képviselõtársaim. Tájékoztatom önöket, hogy a keddi ülésnapunkon a fertõdi Esterházy-kastélyegyüttes tárgyában benyújtott országgyûlési határozati javaslathoz érkezett módosító javaslatokról csak a jövõ heti ülésünkön tudunk szavazni.

Az ülést megelõzõen született házbizottsági megállapodásnak megfelelõen a szerdai ülésnapunkon a napirendi ajánlásban jelzett elsõ hét elõterjesztés miniszteri expozéira az ülésnap megkezdésekor egymást követõen kerül sor.

Ezek után a napirendi ajánlás szerinti sorrendben és csoportosításban folytatjuk le az általános vitát.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy az elõzõekben tett megjegyzésekkel egyetért-e a házbizottság ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a napirendi javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a helyi önkormányzatok címzett és céltámogatási rendszerérõl szóló 1992. évi LXXXIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése. De addig két perc szünetet rendelek el, és megkérem képviselõtársaimat, hogy gyorsan távozzanak az ülésterembõl! (Rövid szünet. - Számos képviselõ elhagyja az üléstermet.)

Tisztelt Országgyûlés! Folytatjuk a munkát. Az elõbb említett elõterjesztést T/4859. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/4859/2. és 4. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Kuncze Gábor belügyminiszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap