Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumának 1996. március 1. és 1997. március 10. közötti tevékenységérõl szóló beszámolóról és az abból adódó feladatokról szóló országgyûlési határozati javaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 248 igen szavazattal, 20 nem szavazat ellenében, 62 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának a közalapítvány létrejötte óta végzett tevékenységérõl szóló beszámolóról és az abból adódó feladatokról szóló országgyûlési határozati javaslat zárószavazására a mai ülésnapon technikai okokból miatt nem kerül sor. Az országgyûlési határozati javaslatról jövõ heti ülésünkön döntünk.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a köztisztviselõk jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/4716. számon, az egységes javaslatot pedig T/4716/45. számon kapták kézhez az Országgyûlés tagjai. Az elõterjesztõ az egységes javaslathoz módosító indítványokat nyújtott be, amelyrõl az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/4716/47. számon. Ezek alapján sor kerül a záróvitára is.

Indítványozom a záróvitában a benyújtott indítványok együttes tárgyalását. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a javaslatot. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a záróvita szerkezetét elfogadta.

Megnyitom a záróvitát. Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett, tehát nem kíván senki felszólalni.

A záróvitát ennek következtében lezárom.

Megkérdezem Kuncze Gábor belügyminiszter urat, kíván-e válaszolni... (Derültség. - Kuncze Gábor nemet int.) a vitában elhangzottakra. Nem kíván válaszolni.

Akkor, tisztelt Országgyûlés, most a határozathozatal következik. Az alkotmányügyi bizottság az elõterjesztõ által benyújtott módosító javaslatokat támogatja, ezért ezekrõl együtt határoz az Országgyûlés. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatait az ajánlás 1-5. pontjai alapján. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés az elõterjesztõ módosító javaslatait 269 igen szavazattal, 23 nem szavazat ellenében, 41 tartózkodás mellett elfogadta.

Most a zárószavazás következik. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a köztisztviselõk jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 248 igen szavazattal, 23 nem ellenében, 61 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a területfejlesztési támogatások és a decentralizáció elveirõl, a kedvezményezett területek besorolásának feltételrendszerérõl szóló 30/1997.(IV.18.) számú országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslat kivételes eljárásban történõ megtárgyalása és a határozathozatal.

Páva Zoltán képviselõ úr, Magyar Szocialista Párt, önálló indítványát H/4709. számon, a kijelölt környezetvédelmi bizottság ajánlását pedig H/4709/3. számon kapták kézhez az Országgyûlés tagjai.

Megadom a szót Páva Zoltán képviselõ úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap