Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Magyar Bálint mûvelõdési miniszter nyilatkozata értelmében a kormány támogatja.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának a közalapítvány létrejötte óta végzett tevékenységérõl szóló beszámolóról és az abból adódó feladatokról szóló országgyûlési határozati javaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 256 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 36 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a mentelmi ügy. A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/5077. számon határozati javaslatot nyújtott be Hajdú János képviselõtársunk, Magyar Szocialista Párt, mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a Szentesi Városi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyûlés Hajdú János országgyûlési képviselõ mentelmi jogát ne függessze fel.

Tisztelt Országgyûlés! A mentelmi bizottság ülésén kisebbségi vélemény is megfogalmazódott. Megadom a szót elõször Gulyás Józsefnek, aki a bizottság elõadója és a bizottság többségének véleményét ismerteti.

Megadom a szót Gulyás József képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap