Hajdú János Tartalom Elõzõ Következõ

HAJDÚ JÁNOS (MSZP): Elnök Asszony! Hölgyeim és Uraim! Elõször is természetesen szeretném megismételni azt, hogy ami a mentelmi bizottság elé került mint inkriminált mondat, az elhangzott, ezt a mondatot én mondtam, és valahányszor az életben olyan helyzetbe fogok kerülni, hogy Magyarországon megpróbál bárki - akár a nyilvánosság elõtt, akár nem a nyilvánosság elõtt - rasszista, antiszemita kijelentéseket belevinni bármiféle politikai vagy nem politikai természetû érvelésbe, akkor én a köztársaság becsületének érdekében ez ellen a szavamat fel fogom emelni. (Taps a bal oldalon.)

A XX. század végén járunk hölgyeim és uraim, és ebben az évszázadban, ebben az országban borzalmak történtek a rasszizmus és az antiszemitizmus nevében. (Zaj, közbeszólás a jobb oldalon: Nem tudtok különbséget tenni.)

Ennek következtében én nem azért javasoltam tisztelettel a mentelmi bizottságnak, hogy tartsa fönn a mentelmi jogomat, mert félek a független magyar bíróság ítéletétõl. Nem félek! Én úgy gondolom azonban, hogy a Magyar Országgyûlésnek a patkó ama oldalán ülõ tagjai sem engedhetik meg azt az ország érdekében, hogy parlagi uszítók ilyen helyzetbe hozzanak bennünket.

Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap