Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a mentelmi jog felfüggesztése a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazatát igényli. Emlékeztetem önöket, hogy a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselõ úr mentelmi jogát az Országgyûlés ne függessze fel.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy felfüggeszti-e Hajdú János országgyûlési képviselõ mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 49 igen szavazattal, 214 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett Hajdú János mentelmi jogát nem függesztette fel. (Taps a bal oldalon.)

Tisztelt Országgyûlés! Most 2 perc szünet következik. (Rövid szünet. - A képviselõk többsége elhagyja az üléstermet.)

Tisztelt Országgyûlés! Folytatjuk munkánkat. Soron következik a külföldi székhelyû vállalkozások magyarországi fióktelepeirõl és kereskedelmi képviseleteirõl szóló, valamint a számvitelrõl szóló 1991. évi XVIII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatok együttes általános vitájának megkezdése. Az elõterjesztéseket T/4965. és T/4963. számokon, a bizottságok ajánlásait pedig T/4965/2-5. és T/4963/2-4. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót dr. Vastagh Pál igazságügy-miniszter úrnak, a T/4965. számú törvényjavaslat elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap