Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Mivel további felszólaló nem jelentkezett, a vita e szakaszát lezárom. Az elõterjesztés valamennyi módosító javaslattal érintett részét illetõen a részletes vita lezárásra került. A törvényjavaslat részletes vitáját lezárom.

Akar László államtitkár úr - az elõzõekhez hasonlóan - szintén a határozathozatal elõtt kíván majd válaszolni a vitában elhangzottakra.

A módosító javaslatokról jövõ heti ülésünkön határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésrõl szóló 1991. évi LXXVIII. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/4817. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/4817/8. számon kapták kézhez az Országgyûlés tagjai.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökeit, kívánják- e az ajánlást szóban is kiegészítei. (Nincs jelentkezõ.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom a részletes vitában a benyújtott módosító javaslatok tárgyalásának összevonását.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a javaslattal. Kérem, hogy kézfelemeléssel szavazzanak! (Megtörténik.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége indítványomat elfogadta.

Megnyitom tehát a részletes vitát az ajánlás 1-3. pontjairól. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkezõ.) Nem kíván.

A részletes vitát lezárom.

(20.20)

Államtitkár úr? (Akar László: Nem, majd késõbb.) Államtitkár úr ugyanúgy egy késõbbi idõpontban, a határozathozatalt megelõzõen kíván válaszolni a rendkívül sok észrevételre, amely a vitában elhangzott. (Derültség.)

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról történõ határozathozatalra a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Soron következik az illetékekrõl szóló 1990. évi XCIII. törvény, a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény és a gépjármûadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/4833. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/4833/37. számon kapták kézhez az Országgyûlés tagjai.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökeit, kívánják- e az ajánlást szóban is kiegészíteni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánják.

Felkérem jegyzõ urat, ismertesse a javasolt vitaszerkezetet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap