Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Egyetlen név szerepel a monitoron, de azt hiszem, hogy az is tévedés. Most már kettõ. Meg kell kérdeznem Boross és Vadász képviselõtársainkat, hogy szólni kívánnak-e, vagy csak a technika ördöge jelzi szándékukat. (Vadász István és Boross Péter nemet intenek.) Tisztelt Országgyûlés! Figyelemmel arra, hogy képviselõtársaink tehát nem kívánnak hozzászólni a javaslathoz, az általános vitát lezárom.

Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a részletes vitára sem kerül sor. Dönthetünk a törvényjavaslat elfogadásáról, ha ez ellen nincs senkinek sem kifogása. (Senki sem jelentkezik.) Mivel nincs, tisztelt Országgyûlés, a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a vegyi fegyverek kifejlesztésének, gyártásának, felhalmozásának és használatának tilalmáról, valamint megsemmisítésérõl szóló, Párizsban 1993. január 13-án aláírt egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés 327 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta. (Dr. Hack Péter tapsol.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Export-Import Bank Részvénytársaságról és a Magyar Exporthitel Biztosító Részvénytársaságról szóló 1994. évi XLII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása.

Az elõterjesztést T/4755. számon, az egységes javaslatot pedig T/4755/29. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. §- a (1) bekezdése alapján az elõterjesztõ módosító javaslatot nyújtott be, és errõl az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/4755/31. számon.

A bizottság nem kívánja ajánlását indokolni, ezért megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni. (Dr. Schamschula György jelzi, hogy a gépe nem mûködik.) Nem kíván Schamschula Györgyön kívül, aki viszont... (Dr. Schamschula György: Kértem, hogy a gépemet kapcsolják be.) csak a gépét ellenõrizte. Meg kell állapítanom, képviselõ úr, hogy a gépe mûködik. (Derültség.)

Tisztelt Országgyûlés! A záróvitát lezárom. Akar László államtitkár úr sem kíván nyilatkozni. (Akar László: Nem.) Most tehát, tisztelt Országgyûlés, a módosító javaslatról történõ határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatát a T/4755/31. számú ajánlás 1. pontja szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 308 igen szavazattal, 21 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elfogadta.

Most a törvényjavaslat egészérõl határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Export-Import Bank Részvénytársaságról és a Magyar Exporthitel Biztosító Részvénytársaságról szóló 1994. évi XLII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 309 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 21 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom a tisztelt Országgyûlést, hogy a fõtitkárság értesítése szerint hamarosan megkezdõdik az alkotmányügyi bizottság ajánlásának szétosztása az Észak-atlanti Szerzõdés Szervezetében való magyar tagság elõsegítése érdekében benyújtott politikai nyilatkozatról és eszerint nincs akadálya annak, hogy megkezdjük a politikai nyilatkozat tárgyalását.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik tehát az Észak-atlanti Szerzõdés Szervezetében való magyar tagság elõsegítése érdekében benyújtott politikai nyilatkozattervezet együttes általános és részletes vitája, a módosító javaslatokról történõ határozathozatal, valamint a zárószavazás.

Az önálló indítványt T/5074. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig T/5074/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

(17.20)

Az elõbbi döntésünknek megfelelõen tehát megnyitom az együttes általános és részletes vitát, és megadom a szót Barsiné Pataky Etelka képviselõ asszonynak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap