Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Felhívom az Országgyûlés tagjainak figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 9., 14., 17., 20. pontjaiban és a kiegészítõ ajánlás 8. pontjában lévõ javaslatok elfogadását.

Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 166 igen szavazattal, 30 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk. Az ajánlás 15. és az ezzel összefüggõ 16., valamint a kiegészítõ ajánlás 10. pontjában szereplõ indítványok alternatív megoldásokat kínálnak a törvényjavaslat 19. §-a módosítására. Az alaprendelkezés meghatározza az egészségbiztosításnak a központi költségvetés által megtérítendõ összegét.

Elõször az ajánlás 15. és 16. pontjairól határoz az Országgyûlés, Götzinger István és képviselõtársai javaslatai szerint. A szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 47 igen szavazattal, 160 nem ellenében, 21 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Most Schwarcz Tibor módosító javaslatáról határozunk a kiegészítõ ajánlás 10. pontja szerint. A szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 56 igen szavazattal, 155 nem ellenében, 23 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 18. pontjában a számvevõszéki bizottság a törvényjavaslat 21. § (9) bekezdésének módosításával azt kezdeményezi, hogy az Egészséges Életért Közalapítvány támogatása rendkívüli, kiemelt elõirányzat összege 600 millió forint legyen. A költségvetési bizottság nem támogatja a javaslatot.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 63 igen szavazattal, 165 nem ellenében, 20 tartózkodás mellett nem fogadta el.

(19.00)

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés? (Senki sem jelentkezik.) Nincs ilyen. A zárószavazásra várhatóan a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az Egészségbiztosítási Alap 1997. évi pótköltségvetésérõl szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala.

Az elõterjesztést T/4834. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/4834/16., 18. és 20. számokon kapták kézhez az Országgyûlés tagjai.

Megadom a szót Akar László államtitkár úrnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap