Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: A képviselõ asszony ügyrendi észrevételét tolmácsolom a kormány képviselõje felé, hiszen a megállapításnak természetesen van igazságtartalma. A korábbi megállapodások szerint az általános viták elsõkörös vitája valóban úgy zajlott le, hogy a vita végén a kormány képviselõje, illetve az elõterjesztõ nem kapott szót, hanem csak a második körben került sor mind a kormány reagálására, mind pedig a további kétperces hozzászólásokra. Azt a veszélyt valóban felidézi egy- egy ilyen elsõ kör utáni elõterjesztõi megszólalás, hogy az kétperces vitákat indíthat el. Hiszen ilyen értelemben joggal vethetné fel valamennyi parlamenti frakció, hogy az õ képviselõje miért nem szólhat hozzá ugyancsak kétperces hozzászólás keretében. Pont azért került sor erre a házbizottsági ajánlásra, hogy a vita tervezhetõ legyen, és a tévéidõben mindkét törvényjavaslat vitája lefolytatható legyen.

Ennek ellenére azért adtam szót a miniszter úrnak, mert a Házszabály rendelkezései természetesen erõsebbek, mint egy házbizottsági ajánlás, és a Házszabály rendelkezései szerint amennyiben õ kér hozzászólási lehetõséget, akkor nekem azt biztosítani kell. Ezért még egyszer szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a házbizottságnak van egy ajánlása, amelynek a betartására szeretném valamennyi, a vitában részt vevõ figyelmét felhívni.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát elnapolom. Folytatására jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 1998. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat és az ehhez kapcsolódó állami számvevõszéki vélemény együttes általános vitájának megkezdése.

Az elõterjesztéseket T/4921. és T/4921/1. számokon kapták kézhez az Országgyûlés tagjai.

Megadom a szót Akar László államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap