Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm, képviselõ úr. Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály értelmében a határozathozatal elõtt képviselõcsoportonként legfeljebb egy képviselõ, valamint az elsõként felszólalásra jelentkezett független képviselõ fejtheti ki álláspontját kétperces idõtartamban.

Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kívánnak-e felszólalási lehetõségükkel élni. (Senki sem jelentkezik.) Megkérdezem Hack Péter képviselõ urat, hogy a mikrofongombja véletlenül ég, vagy szólni kíván. (Dr. Hack Péter: Véletlenül.) Köszönöm szépen. Képviselõtársaink nem jelentkeznek felszólalásra.

Tisztelt Országgyûlés! Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy tárgysorozatába veszi-e dr. Gyuricza Béla és Póda Jenõ képviselõk T/4999. számon benyújtott önálló indítványát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 86 igen szavazattal, 158 nem szavazattal, 40 tartózkodás mellett az önálló indítvány tárgysorozatba-vételét nem fogadta el.

Soron következik a fertõdi Esterházy-kastélyegyüttes tárgyában benyújtott országgyûlési határozati javaslat zárószavazása. Az elõterjesztést H/4647. számon, az egységes javaslatot pedig H/4647/7. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az egységes javaslathoz senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

A Házszabály vonatkozó rendelkezése értelmében megadom a szót dr. Szili Katalin környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkárnak, aki a kormány álláspontját ismerteti.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap